×

Je hebt niets in je winkelwagen.

Madeira

Madeira als cadeau

Een kostelijke wijn uit het Portugese Madeira: schenk iemand een bijzondere Madeira wijn, perfect voor iedere feestelijke gelegenheid en elk jubileum. Deze edele wijn uit Portugal is een graag gezien cadeau. Verras iemand met een gepersonaliseerde madeira wijn en geef een cadeau dat niet snel zal worden vergeten.
Een ideaal cadeau voor fijnproevers: met een madeira uit Portugal doet u iemand kwaliteitswijn cadeau. Maak uw zelf gekozen wijn nog persoonlijker: uw eigen gravure op de rustieke houten wijnkist of andere cadeauverpakkingen vormt het geheel om tot een origineel en persoonlijk cadeau.

Hoe de Madeira is ontstaan

De kwalificatie van de Madeira wijn is beschermd en mag enkel voor de “echte” Madeira wijnen gebruikt worden. Het gistingsproces van deze bijzondere wijn leunt aan tegen dat van Port: na het oogsten van de handgeplukte druiven, worden deze tot most geperst en vervolgens tot gisting gebracht. Tijdens de gisting wordt de Madeira, zoals bij Port, sterker gemaakt. Daarbij verrijkt men de gistende most met een extra dosis alcohol. Vervolgens wordt het gistingsproces onderbroken, waardoor de houdbaarheid van de wijn zich zou verbeteren. Aansluitend volgt het rijpingsproces van de Madeira. Door toeval ontdekten Portugese zeelui dat de smaak van de wijn zich door het transport door de tropen verbeterd had. Vandaag de dag wordt de Madeira natuurlijk niet meer door de tropen gevoerd, maar wel drie tot vijf maanden in kleine houten vaten bij temperaturen van 45 tot 75 graden bewaard. Door die uitzonderlijke omstandigheden wordt de oxidatie van de wijn ook de “Maderisatie” genoemd. Dat maakt de Madeira tot een speciale wijn met een smaakvol en intens aroma.

Voor ieder wat wils

Het wijninstituut van Insel Madeira heeft voor de vervaardiging van Madeira precies vier druivensoorten als “edel” bestempeld. De Sercial soort is voornamelijk bekend vanwege haar zuurte en droogheid. De Madeira wijn, die uit de witte soort vervaardigd wordt, heeft omwille van die zuurtegraad een langere gistingstijd nodig om tot een smaakvol niveau te komen. Als alternatief is de Madeira als mixdrank drinkbaar. De witte druivensoort Gouveio is droog en relatief moeilijk te groeien. De derde edele druivensoort Bual laat zich opmerken door een zoetzuur aroma. Hoe ouder de wijn, hoe veelzijdiger en intenser de smaak. De witte Bual wordt zeer vaak gebruikt voor de vervaardiging van de Madeira wijn. Het aroma van de edele druivensoort Malmsey onderscheidt zich daarentegen met een intense en zoete noot. Uiteraard bestaan er, naast deze vier edele soorten, nog andere varianten die voor de vervaardiging van de Madeira wijn worden gebruikt. Zoet of zuur: er is voor ieder wat wils. Verras iemand met een zelf gekozen antieke Madeira, en laat de houten wijnkist afwerken met uw persoonlijke gravure.

Een persoonlijk cadeau voor genieters

Jarenlange gisting voor een onvergetelijk genot. Verras uw lievelingspersoon met een edele Madeira wijn uit het geboorte- of jubileumjaar. Als verjaardagscadeau, ter ere van een jubileum of simpelweg als origineel cadeau voor fijnproevers - met een Madeira zit u zeker goed. Uw cadeau wordt nog persoonlijker met de persoonlijke gravure op de rustieke houten kist. Op die manier wordt uw cadeau echt persoonlijk en krijgt u gegarandeerd bewondering voor uw cadeaukeuze.

Cadeau-vinder

Naar boven