×

Je hebt niets in je winkelwagen.

Porto

Porto 

Schenk iemand een traditionele specialiteit uit het zonnige Portugal: een klassevolle Porto! Bij HISTORIA vindt u zeker wat u zoekt. Ontdek de veelzijdige wereld van de Porto en verras uw lievelingspersoon met een Porto als persoonlijk cadeau. Het ideale cadeau voor wijnliefhebbers- en genieters. 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Edele drank uit Portugal: Porto

Alvorens een in Portugal vervaardigde wijn als “echte” Porto bestempeld mag worden, moet het aan de criteria van de Porto instituten voldoen. Het belangrijkste criterium is de afkomst van de druiven. Die moeten in het Noordelijke gelegen Duero-Tal gelegen zijn. Daar zijn zowat 80 druivensoorten geplant. Toch is slechts de helft ervan goedgekeurd om Porto uit te vervaardigen. De wijndruiven voor zulke edele Porto worden natuurlijk met de hand geplukt.

Van het samen persen tot de gisting, lijkt het vervaardigingsproces van Porto sterk op dat van elke traditionele wijn. Echter na enige tijd wordt aan het nog gistende most hoogprocentueel distillaat toegevoegd. Dat doet de gisting stoppen en bepaalt het aandeel van de resterende suikers, eveneens de daarmee verbonden zoetheid van de Porto. Aansluitend voegt men brandy aan het mengsel toe. Het type Brandy is afhankelijk van hoe ver de toekomstige Porto reeds gefermenteerd is. Als eindproduct mag de Porto tussen 19% en 22% volume alcohol bevatten. Tot slot, om de edele wijn te laten rijpen, wordt de Porto minstens twee jaar in grote luchtdichte houten vaten bewaard. Alle Porto´s worden in de wijnkelders van Vila Nova de Gaia opgeslagen. Sommige Porto´s worden na het rijpen in de grote vaten nog in kleinere vaten bewaard. In tegenstelling tot de grote vaten, laten de kleine meer lucht door, waardoor de wijn beter oxideert en zo langer houdbaar is. Dat type proces komt echter enkel voor bij de grote uitgekozen topwijnen. Hoe beter het jaar, hoe intensiever het aroma van de Porto.

Schenk iemand een uniek moment, dat altijd in herinnering blijft. Doe een zelf gekozen Porto uit het jubileumjaar van de ontvanger cadeau. Of zorg met een ander Porto geschenk uit ons assortiment voor een leuke verrassing. Met uw eigen boodschap op de elegante verpakking wordt uw cadeau nog persoonlijker!

Porto: een cadeau met karakter

Een lekkere Porto is voor vele gelegenheden en feestelijkheden het gepaste cadeau:

zilveren - of gouden huwelijksverjaardag: De zoektocht naar een cadeau dat net zo bijzonder is als deze gelegenheid, blijkt vaak niet zo makkelijk. Een goede Porto die reeds 25 of 50 jaren gerijpt heeft, is een zeer edel cadeau voor een bijzondere huwelijksverjaardag! Laat uw persoonlijke boodschap aan het feestpaar op de houten kist graveren. De individuele gravure op de kist maakt uw antieke Porto tot een opvallend cadeau!

Een verjaardag  staat voor de deur en u zoekt nog een speciaal cadeau? U zou graag eens wat anders geven dan de typische “standaarscadeaus” zoals pralines, boeken of bloemen? Dan is een oude Porto voor liefhebbers het juist geschenk! Verras de jarige met een edele fles uit het geboortejaar!

U moet nog een gepast kerstcadeau  vinden voor de Portoliefhebber in de familie? Kijk dan eens rond tussen onze ruime keuze aan Porto! In ons assortiment bevinden zich opvallende zeldzaamheden – daarmee is zelfs dé grote Porto-expert in uw familie onder de indruk!

U viert een groot jubileum , bijvoorbeeld dat van uw bedrijf? Om een belangrijke mijlpaal te vieren, moet u een bijzonder cadeau voorzien. Wat is een beter geschenk, dan een goede en smaakvolle Porto? U geeft uw baas zo een edel en uniek cadeau, waar hij enorm gelukkig mee zal zijn!

Een antieke Porto is voor vele gelegenheden een bijzonder cadeau: als huwelijkscadeau, voor kerstmis, als afscheidscadeau of voor Valentijn . Daarnaast zijn niet enkel echte Portokenners zijn blij met zo´n geschenk! Voeg een lieve boodschap toe aan uw cadeau, via moderne lasertechniek graveren wij uw gewenste woorden op de verpakking. Daarmee wordt uw cadeau een unieke en persoonlijke verrassing!

Cadeau-vinder

Naar boven