×

Je hebt niets in je winkelwagen.

Bruiloft

Het ideale huwelijkscadeau: persoonlijk en origineel

Heeft u een uitnodiging voor een bruiloft ontvangen? Naast de vreugde voor het trouwpaar beginnen ook gelijk de zorgen over het ideale huwelijkscadeau. Het moet origineel, romantisch en persoonlijk zijn, iets wat het bruidspaar zich nog lang zal herinneren. In onze shop vindt u een veelvoud aan unieke en persoonlijke huwelijkscadeau-ideeën waar u het trouwpaar erg gelukkig mee zult maken! Het bijzondere aan onze geschenken: Via moderne lasertechnieken is elk huwelijkscadeau met uw unieke boodschap aan het pasgetrouwde koppel personaliseerbaar.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Huwelijksdag: De mooiste dag van het leven 

De huwelijksdag moet voor een paar de mooiste dag van hun leven zijn. Vandaag de dag bestaan er vele mogelijkheden om een bruiloft te geven: kerkelijk of orthodox, klassiek-traditioneel of modern, op grootste wijze of intiem binnen de familiekring. Hoe het ook wordt gevierd, een huwelijk is steeds een romantisch feest van de liefde. Een stralend bruidspaar, vrolijke gasten en romantische huwelijksrituelen zijn bij een bruiloft dezer dagen niet meer weg te denken. Dat was echter niet altijd zo: tot aan de negentiende eeuw waren de meeste huwelijken wegens financiële en wetenschappelijke redenen redelijk een gesloten plechtigheid, pas nadien kwam het ideale beeld van een liefdesbruiloft zoals we het nu kennen naar voren. Honderden jaren lang overheersten de private en gesloten huwelijken. Zelfs bruiloften met een vervanger van de bruidegom –de eigenlijke bruidegom was dus niet aanwezig- kwamen voor. Zeer vreemde huwelijksfeesten! Pas vanaf de Middeleeuwen werden huwelijken kerkelijk en openlijk en moesten ze door een predikant, in aanwezigheid van getuigen, worden afgesloten. De Franse Revolutie brak de overheersende mach van de kerk waarmee het orthodoxe huwelijk werd ingevoerd. Pas toen maakte het ideaal van de liefdesbruiloft haar intrede. Gelukkig zijn de tijden veranderd en genieten we vandaag van wondermooie, emotionele en uitgelaten huwelijksfeesten!

Huwelijkscadeaus doorheen de tijd

Even terug naar de oorspronkelijke vraag: Wat is het perfecte huwelijkscadeau? Ook de ideeën daarover zijn doorheen de tijd veranderd. In tijdschriften uit de jaren ´50 hebben wij deze huwelijkstip gevonden: “De geschenken kunnen best geen verrassing zijn. Veel beter is het wanneer men op voorhand nadenkt over wat het paar nog nodig heeft aan huishoudelijke voorwerpen.” De allergrootste wens van de bruid is volgens tijdschriften uit de jaren ´50 “de complete huishoudelijke uitzet waarmee voor twee personen en bijhorende gasten gekookt, gepoetst, gewassen en gestreken kan worden!” Daar horen volgens het blad uit 1955 onder andere volgende zaken bij: een confituurpot, twee braadpannen, een schuurspons en twee huisschorten. (Libelle 14.05.1955)

Ook vandaag wensen sommige bruidsparen zich nog zulke huishoudelijke voorwerpen. Meestal is de verzameling echter al compleet omdat het koppel reeds voor het huwelijk samen woont en dan al het hele huishouden inricht. Welke huwelijkscadeau-ideeën zijn in dat geval passend? Belangrijk is dat de geschenken echt persoonlijk en uniek zijn, Een som geld in briefomslag is snel vergeten. Origineel gepresenteerde geldcadeaus zijn echter een blikvanger en blijven dan weer wél lang in herinnering.

Andere, nog persoonlijkere huwelijkscadeaus:

 • Heeft het bruidspaar nog geen wittebroodsweken gepland? Leg met alle andere gasten geld bij elkaar en schenk hen een romantische vakantie of een wellness weekend
 • Hoogstaande huwelijksfoto´s zijn een must – schenk als huwelijkscadeau een professionele fotoshoot. Als leuke accessoires geeft u het paar een gepersonaliseerd hartvormig regenscherm – dat zorgt als blikvanger voor bijzondere foto´s!
 • Bereid het huwelijk mee voor – bied uw hulp bij de huwelijksvoorbereidingen aan, neem de dag zelf bepaalde taken onder uw hoede (bekommer u bijvoorbeeld over de muziek of stel het gastenboek samen) of zet grappige bruiloftsspelletjes klaar. 
 • Stel een huwelijkskrant  samen. Dat is een soort herinneringsalbum van de kinderjaren tot aan de huwelijksdag van het bruidspaar, leuk gepresenteerd met de look van een krant. 
 • Een andere mogelijkheid zijn waardebons. Die moeten wel passen bij de voorliefdes en hobby´s van het koppel: fijnproevers schenkt u een gourmet-restaurantsbezoek of een waardebon voor een exclusieve wijnhandelaar. Natuurliefhebbers en sportieve mensen zijn gegarandeerd gelukkig met een waardebon voor outdoor-activiteiten. 
 • Als romantisch geschenk en extra kleinigheid biedt zich ons liefdesslot aan: Gegraveerd met de namen van het paar en de datum van het huwelijk wordt het slot aan een brug vastgemaakt, de bijhorende sleutel werpt men in het water – een wondermooi symbool van eeuwige liefde. 
 • Tegenpolen trekken elkaar aan – is het bruidpaar zeer verschillend en wilt u hen beide apart iets schenken, vindt dan hier onze cadeaus  en . 

Doe tijdens het uitkiezen van een huwelijkscadeau iets meer moeite, het bruidspaar viert deze dag namelijk slechts één keer in hun leven. Verras het koppel en de gasten met een opmerkelijk cadeau-idee. Een gepersonaliseerd huwelijkscadeau zal het gelukkige paar nog erg lang bij blijven!

Cadeau-vinder

Naar boven