×

Je hebt niets in je winkelwagen.

Kerstmis

Het perfecte kerstcadeau - individueel en persoonlijk

“Kerstmis is de mooiste tijd van het jaar”, hoort men vaak. De stad is feestelijk versierd, de familie zit thuis samen gezellig voor de open haard en overal ruikt het naar kaneel en gebak. Wanneer dit feest voor de deur staat, stelt u zich elk jaar opnieuw de vraag wat u uw dierbaren kunt schenken. Haast u zich dagen voor het grote feest nog door de straten, winkel in en uit, zoekend naar dat ene bijzondere kerstcadeau? Of bent u op zoek naar een kerstpakket voor uw bedrijf? Door alle stress blijft er van de vrolijke kerststemming vaak niet veel meer over.

Opdat u van de jaarlijkse kerststress gespaard blijft, bieden wij in onze shop een groot aanbod aan persoonlijke kerstcadeaus aan. Met onze personalisatieservice krijgt elk familielid een leuk en individueel kerstcadeau. Maakt u het zich met een tas thee in de sofa gemakkelijk en doe uw kerstinkopen ontspannend thuis. Zo wordt de zoektocht naar een kerstcadeaus voor ieder familielid een gezellige gelegenheid.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Een feest van tradities – niet enkel in Nederland en België

Kerstmis is een feest van tradities. Een adventskrans of adventskalender betekent bij ons de start van de adventstijd. Bij vele families is het gebruikelijk dat de kinderen de kerstboom versieren en op de heilige avond de hele familie samen naar de kerk gaat. Er is een feestelijke avondmaaltijd gevolgd door het open maken van de kerstcadeaus. De kerstgeschenken worden gebracht door het Christelijke kind of de kerstman. 

In Groot-Brittanië worden de kerstcadeaus, gebracht door „Father Christmas“, de ochtend van 25 december open gemaakt. Nadien zit de hele familie samen voor een traditioneel feestmaal. Op het menu staat een “Mince Pie” of de traditionele “Christmas Pudding”. Daarin verstopt moeder kleine verrassingen zoals geluksbrengers of munten voor de kinderen. Op 26 december ontvangen postbodes, vuilnismannen of melkboeren een fooi voor hun diensten doorheen het jaar.

Met een grote mand op de rug brengt “Père Noël” in Frankrijk tijdens de nacht van 25 december de kerstcadeaus rond. De kinderen zetten hun schoen voor de schoorsteen, waarmee de man in het rode gewaad de cadeaus er in kan leggen. Het kerstdiner bestaat uit een met kastanjes bereidde kip, “Dinde aux marons” genaamd. Een ander geliefd feestmaal is “Reveillon”, bestaande uit kip, oesters, pasteitjes en champagne.

Op 24 december zegenen de kinderen in Griekenland de huizen met lofzangen tijdens hun tocht door de straten. De buren belonen hen daarvoor met kleine kerstcadeaus. Wanneer het donker wordt, licht men de twaalf daaropvolgende nachten een kerstvuur op, om het kindje Jezus te verwarmen. Het vuur wordt steeds aangestoken met de beste houtblokken die men dat jaar vond. Op 1 januari, de dag van de heilige Basilius, mogen de kinderen hun kerstcadeaus open maken.

In India noemt men het kerstfeest “De grote dag”. Voornamelijk kinderen ontvangen kerstcadeaus, maar ook werknemers in bedrijven krijgen een geschenk. Het familiehoofd krijgt als teken van eer een citroen van zijn dierbaren. De citroen is verbonden aan gelukwensen, waarmee het cadeau hem geluk en succes brengt.

De bewoners van IJsland krijgen volgens de mythe bezoek van de “Yulemen”: dertien trollen die dertien dagen voor Kerstmis naar het land komen en kerstcadeaus onder de kinderen verdelen. Brave kinderen ontvangen kleine geschenken in hun schoenen, die ze de avond voor kerst aan het venster zetten. De stoute kinderen krijgen aardappelen en wortelen. Één dag voor het feest, op “St. Thorlakur´s Day” vinden de laatste voorbereidingen plaats. De ochtend van 24 december herdenkt de IJslandse bevolking de doden. Om zes uur wordt de Heilige Avond met klokkenluiden aangekondigd.

Persoonlijke kerstcadeaus voor uw dierbaren

Kerstmis is steeds weer bijzonder. Het is in de regel de enige gelegenheid van het jaar waarbij de hele familie samenkomt. Toon uw dierbaren hoeveel ze voor u betekenen, zelfs wanneer u hen niet zo vaak ziet. Bestaat er iets mooiers dan het zien van blije gezichten wanneer uw familie hun kerstcadeaus opent? Bij ons heeft u de mogelijkheid uw kerstcadeaus tot hele persoonlijke geschenken om te vormen. Schenk uw familie kerstgroeten of laat een boodschap op uw kerstcadeaus graveren. Met de modernste lasertechniek werken wij elk geschenk af tot een individuele kerstverrassing. Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek lekkere chocolade cadeaus  of zoek mooie juwelen uit voor de vrouwen  in de familie. Of u nu op zoek bent naar kerstcadeaus voor de ouderen of zelfs de kleinsten onder de familieleden – wij hebben voor iedereen leuke cadeau-ideeën voor Kerstmis klaar staan! De kers op de taart is de individuele boodschap op uw uitgezochte cadeaus.

Wij wensen u alvast een vrolijk kerstfeest!

Cadeau-vinder

Naar boven